Tuesday, October 11, 2011

Persada : SURVIVOR CAMP

salam semua~

agak2 dah bersawang kot blog ni..lme giler xupdate....huhuhuu..
untuk entri kali ni aza nak kongsi pasal pengalaman hujung minggu yang sangat best dan yang paling seronoknye kali ni aza tak habiskan hujung minggu dekat UMP jer..yea!!
nak tau mne aza hbiskan cuti hujung minggu??? Nak tau??nak tau??
Haa..kali ni hujung minggu dihabiskan di Tanjung Resang, Mersing, Johor..
Buat apela aza pegi sampi Mersing tu kan??
Haa..sebenanyer saje nak bawak lari hati yang luke...cewwah..xde maknenyer!!:) sumenye sebab nak bercamping bersame rakan-rakan Persada UMP. Camp ni diberi nme sebagai SURVIVOR CAMP.
Seronok sangat sebab banyak sangat bend2 pelik yang aza dan kawan2 buat kat sne.
Tapi best sebab tapak perkhemahan kami dekat tepi pantai. Excited giler mse smpi sne.
Tapi yang paling penting pengalaman yang aza dapat.
Nak tau pengalaman ape??
Haa..mai nak cita sket..
Sampi sne kami dibagikan dalam 7 kumpulan dan aza kumpulan ke 2 yang terdiri daripada




Abang Long, aza, wan, aja and amin.

Nak tau ape yang kiteorng kne buat??
• Masak nsik dengan kayu api
• Masak nasik gune air laut sumber air tawar amatlah terhad la kononnye hehehe
• Makan nsik masin tapi sedap kot
• Masak nasik dalam hujan lebat...sedeh sangat waktu ni grup len dah hbis makan tp nsik kami bru je nak masak :’(
• Panjat Gunung Arong..best sangat dan penoh semangat walaupon rse cam nak pengsan pon ade.
• Kongsi air 1 botol 1 hari 5 orang...cehh..macam nak promote pakej percutian plak..heee~
• Makan atas plastik balut buku teks 5 orng dan bile dah habis makan basoh plastik balik sbb nak gune utk time mkn seterusnye.
• Tidur dalam khemah sampi saket badan sebab banyak akar kayu bawah khemah (khemah masok ujan lagi :’(
• Mandi + mek wuduk +masak sume gune air laut
• Duduk kat unggun api sampi pagi..xtido sbb xboleh tido..sejuk bangat!!tau..
• And so on..banyak sangat xlarat nk listkan..huuuu (^__^)v

tapi yang paling penting hanye mereke yang pergi kem yang cmni jer dapat rse ape yang kami rse..tau?? korang ade pengalaman masak nsik gune air laut?? ade?? ade?? haaa..hehe..

xkire la apepon..tapi cam bese aza nak share picture2 yang aza amek semase kat sne..dah macam bese jugak semua gamba aza dah edit..harap maklum...jom tengok!! :)















dan ni...semua ahli PERSADA...diorang semua best!! :)



sampai sini dlu oke...aza nak sambung study..besok nak exam MUET...deboo sangat ni..huh!! wish me LUCK oke..insyallah...hope korng semua happy2 slalu oke..daaa..Maassalamah...:)

2 comments:

  1. hehehe...xrjin nk update la skrng en.khalis..no idea..

    ReplyDelete